Campos Challenges

Op deze pagina vind je de uitdagingen van de leerkrachten L.O. voor jullie. Op deze manier hopen we jullie te stimuleren om actief te zijn en te blijven sporten. Sommige “challenges” zal je redelijk snel kunnen uitvoeren, andere uitdagingen nemen dan weer wat meer tijd in beslag. Je kiest dus zelf waar je zin in, en tijd voor hebt. Het hoofddoel van deze uitdagingen is jullie op een leuke manier laten bewegen.

Uitdaging voltooid?!: Post dan een bewijs van jouw geslaagde uitdaging in de uploadzone van het vak ‘Stay fit and healthy: Keep Moving!‘ Daarnaast mag je ook altijd jouw sportleerkracht hiervan op de hoogte brengen…

Campos CoronaCup

Deze uitdaging is onze eigen invulling van “De Containercup”. We schotelen jullie 5 opdrachten voor die jullie zo goed, ver, snel,… mogelijk moeten uitvoeren. Wanneer we de resultaten van deze proeven dan uiteindelijk bij elkaar optellen krijgen we een totaaltijd, met deze totaaltijden kunnen we vervolgens een klassement maken. Meer uitleg en de klassementen vind je wanneer je op de woorden uitleg en klassementen klikt.

De SHT CoronaCup

Campos Devil Sticks Challenge

De eerste uitdaging die jullie voor de voeten geworpen krijgen is de “Devil Sticks Challenge”. Het filmpje hieronder legt uit wat deze challenge precies inhoudt. Meneer Oosters loodst jullie vervolgens aan de hand van de volgende filmpjes door de uitdaging(en) heen.

Campos Fotozoektochten

Hieronder vind je ineens de tweede en derde uitdaging die we jullie graag voorschotelen. Enerzijds hebben we hier een fotozoektocht te voet en anderzijds één met de fiets.

Meneer Segers werkte ondertussen ook een fotozoektocht (in combinatie met opdrachten) uit in en rond Oosthoven (Oud-Turnhout). Absoluut ook eens de moeite om te proberen. Je vindt de zoektocht via onderstaande link:

zoektocht.fl0r1s.net

Campos Uithoudingschallenges

Enkele leuke uitdagingen die er ineens voor zorgen dat jouw conditie in orde blijft. Of je nu graag loopt, fietst, wandelt of skeelert… Hier staat voor elk wat wils.

Campos Taekwandochallenge

Eens iets anders! Een challenge rond een contact- en verdedigingssport… Aan de hand van filmpjes leer je enkele basisbewegingen uit het Taekwando.

Campos Balvaardigheidschallenges

Hieronder vind je enkele leuke challenges rond balvaardighied.

Al zittend jongleren.
Tennis met een snijplank.

Met de muur en voeten jongleren

Campos Control Your Bike

Hieronder vind je een korte introductie en een eerste challenge in verband met behendigheid op de fiets. Vond je dit fijn om te proberen? Klik dan hier voor de volgende challenges met bijhorende filmpjes…

Campos Bring Sally Up Challenge

Je denkt nu vast: Bring sally up, wat is dat? Ik weet zeker dat je het liedje kent van de tv. Officieel heet het liedje Flowers, maar in de sport wereld noemen ze het ‘Bring Sally Up, Bring Sally Down’ en hebben ze er een kracht – challenge van gemaakt. Het is de bedoeling dat je in de juiste houding gaat op het moment dat er ‘bring Sally down’ wordt gezongen. Wanneer je ‘bring Sally up’ hoort, kom je weer omhoog, even ontspannen. Klinkt makkelijk, is het zeker niet! Het liedje duurt namelijk 3,5 minuten en gaat in een vrij hoog tempo.

Het zijn 8 blokken van telkens 4 herhalingen – na de 4°herhaling blijf je nog 16 tijden in de aangespannen houding! Hieronder geeft onze directeur, mevrouw Willems het goede voorbeeld:

Bring Sally Up Plank Challenge

Het juiste liedje vind je hier:

Bring Sally Up, Bring Sally Down

Is planken niet jouw ding? Dan zijn er ook nog de volgende varianten…: